четверг, 19 мая 2016 г.

А ось так весело та пізнавально в нас проходять квести з пошуку захованих скарбів Яреми Вишневецького











А подивитись більше фотографій можна тут https://drive.google.com/folderview?id=0B0zyP-CO-J3kZUtoUGpuRjI2bFU&usp=sharing та тут https://drive.google.com/folderview?id=0B0zyP-CO-J3kRkhDRUhWTmxIVzQ&usp=sharing

А якщо хочете взяти участь у квесті, чи інших інтерактивних формах, то записатись можна за тел. (057) 700-35-79

Проект працює з 10.00 до 17.30, вихідний – неділя.
Адреса: м. Харків, вул. Пушкінська, 62, виставкова зала 2-го поверху.
 Дивовижне зовсім поруч, а ось для Вас підбірочка зйомок фортець та замків України з висоти пташиного польоту...















 #castle #travel #ua #history #замки_України #подорожуй_Україною  #Дивовижна_Україна 



«Удивительная Украина: истории и легенды замков и крепостей»
21 мая приглашает на Ночь музеев – 2016



Посетив наш проект, вы сможете погрузиться в мир величественных замков, могущественных властителей и древних легенд.
Мы расскажем Вам, почему замок в Жовкве называют «Замком Вдов», где блуждает призрак «Белой девы», раскроем тайны королевы Боны и загадки сокровищ тамплиеров.
Побывав в «Ночь музеев» на выставке «Удивительная Украина: истории и легенды замков и крепостей» вы узнаете, почему третий тост подымают всегда за женщин, невероятную историю любви конца XVII в., где проходил первый общеевропейский «саммит» монархов 1429 г., как хрупкая женщина победила турецкого султана и многое другое.
Харьковский областной центр культуры и искусств
ул. Пушкинская, 62
Выставочный зал 2-го этажа
Время работы: 10:00 – 21:00
Время мероприятий: 16:00 – 21:00

В программе:
16:00 – 21:00 Проект «Удивительная Украина». Тематические экскурсии по замкам Украины
16:30 – 17:30 Интерактивное мероприятие «Замки Украины и их владельцы». Вы узнаете много нового о феодальных династиях Украины, их обычаях, образе жизни, и о могучих замках – родовых гнездах феодалов. В рамках мероприятия – игра «Рассели владельцев по их замкам». Детективное расследование: «Внезапное вымирание всех династических родов Украины по мужской линии: проклятие или……?»
17:30 – 18:00 Презентация книги «Мифы и легенды замков Украины». Вы погрузитесь в мир мужества и предательства, любви и измены, находчивости и героизма, интриг и страстей, народных сказаний и мистических легенд, происходивших за замковыми стенами.
18:00 – 19:00 Интерактивное мероприятие «Фортификационная архитектура: замки и крепости». Вы познакомитесь с особенностями фортификационной архитектуры, узнаете, что такое фортификация, бастион, куртина, барбакан, рондель, бастея, бойница и многое другое. Затем игра-головоломка «Возведи фортификационное укрепление»
19:00 – 19:30 Игра – викторина «Удивительное о замках Украины». Вы узнаете интереснейшие факты, получите новые знания и необычные впечатления.
19:30 – 20:00 Интерактивное мероприятие «Истории, объединенные замком». Вы погрузитись в мир известных исторических персонажей, которых судьба соединила на территории замков Украины
20:00 – 21:00 Погружение в мир мифов и мистических легенд замков Украины
16:00 – 21:00 Видеосопровождение проекта «Замки Украины»

16:00 – 21:00 Выставка – продажа изданий, буклетов, разрисовок, открыток «Удивительной Украины»
ЛЕГЕНДА ПРО ВИНОГРАДІВСЬКИЙ ЗАМОК "КАНКОВ"



Колись Виноградівський замок був відомий на весь Карпатський край. І не лише тому, що боронив собою шлях, а й тому, що з ним пов’язано багато історичних подій та народних переказів. Навіть навколо самої його назви – Угочанський або Канков – склалось заплутане мереживо гіпотез і легенд. За літописними свідченнями, перша назва пов’язана з тим, що місто тривалий час було центром комітату Угоча. Після міжусобиць, які настали з припиненням династії Арпадів, замком володів розбійник Канко. Звідси пішла друга назва. Щоправда, існує й інша версія про те, що монахи за часів існування в замку монастиря носили верхній одяг з овечої вовни, який називали «канко». Котра з них правдивіша, нині судити складно. Але саме з тих давніх часів людська пам'ять зберегла назву Виноградівського замку – Канков.
До сьогодні від могутньої твердині залишилися лише фрагменти руїн. За твердженнями місцевих жителів, в окремі періоди року, під час повного місяця, серед руїн замку Канков можна бачити неясні тіні – силуети ченців і дівчини, що начебто біжить від них і завжди зникає біля напівзруйнованої брами. І так повторюється з року в рік протягом декількох століть. 
А для того, щоб дізнатись що призвело до того, що душі учасників середньовічної трагедії вимушені раз за разом переживати давні події приходьте до нас 21 травня на Ніч музеїв з 16.00 до 21.00 за адресою: м. Харків, вул. Пушкінська, 62, виставкова зала 2-го поверху.

#castle #travel #ua #history #замки_України #подорожуй_Україною #Виноградівський_замок  #Дивовижна_Україна #Ніч_музеїв_2016

Сьогодні, 19 травня в Україні відзначають День вишиванки.

ВИШИВАНКА – національна святиня, бо символізує собою і несе в собі духовне багатство, високу мудрість і традиційний зв’язок багатьох поколінь-зв’язок, що не переривається віками. Вишиванку передають з роду в рід, зберігають як безцінну реліквію. 
Вишита сорочка здавна в Україні служила як прикрасою, так і оберегом. За старослов’янськими традиціями чужу вишиванку одягати не можна. Вважається, що так можна «перебрати» на себе чужу долю. Існує повір’я, що якщо сорочка вишита на добре життя близькою людиною, то вона буде оберігати людину і приносити їй спокій та щастя.