четверг, 19 мая 2016 г.

ЛЕГЕНДА ПРО ВИНОГРАДІВСЬКИЙ ЗАМОК "КАНКОВ"



Колись Виноградівський замок був відомий на весь Карпатський край. І не лише тому, що боронив собою шлях, а й тому, що з ним пов’язано багато історичних подій та народних переказів. Навіть навколо самої його назви – Угочанський або Канков – склалось заплутане мереживо гіпотез і легенд. За літописними свідченнями, перша назва пов’язана з тим, що місто тривалий час було центром комітату Угоча. Після міжусобиць, які настали з припиненням династії Арпадів, замком володів розбійник Канко. Звідси пішла друга назва. Щоправда, існує й інша версія про те, що монахи за часів існування в замку монастиря носили верхній одяг з овечої вовни, який називали «канко». Котра з них правдивіша, нині судити складно. Але саме з тих давніх часів людська пам'ять зберегла назву Виноградівського замку – Канков.
До сьогодні від могутньої твердині залишилися лише фрагменти руїн. За твердженнями місцевих жителів, в окремі періоди року, під час повного місяця, серед руїн замку Канков можна бачити неясні тіні – силуети ченців і дівчини, що начебто біжить від них і завжди зникає біля напівзруйнованої брами. І так повторюється з року в рік протягом декількох століть. 
А для того, щоб дізнатись що призвело до того, що душі учасників середньовічної трагедії вимушені раз за разом переживати давні події приходьте до нас 21 травня на Ніч музеїв з 16.00 до 21.00 за адресою: м. Харків, вул. Пушкінська, 62, виставкова зала 2-го поверху.

#castle #travel #ua #history #замки_України #подорожуй_Україною #Виноградівський_замок  #Дивовижна_Україна #Ніч_музеїв_2016

Комментариев нет:

Отправить комментарий