суббота, 28 мая 2016 г.



Крокуючи #марафономлегенд ми вже на поступах до гори Бона, з якої видніються, на превеликий жаль, руїни Кременецького замку, що знаходиться в Тернопільської області, в невеличкому місті Кременець.

Кременець, прекрасне містечко на півночі Тернополя з населенням у 20 тисяч чоловік, районний центр, візитівкою якого є Кременецький замок, що височіє над містом і є його гордістю. Легенди замку…є мабуть найцікавішою сторінкою його історії.
За одною легендою описується ніби то Бона  заховала у Кременецькому замку великий клад! Кажуть, скрині із золотом вивозили сотні або й тисячі возів! Але усього багатства із Кременця ніби так і не забрали – залишили для нащадків у таємничих підземеллях. Тому вірять: душа королеви тиняється замком, тримаючи в зубах ключі від скарбниці. Той, хто побачить вінценосну примару, ба навіть її поцілує (і, відповідно, видере з рота ключа), має шанс розбагатіти, проте це може зробити тільки незайманий хлопець. Втім трапляється це тільки на Великдень, і з останнім ударом дзвона двері скарбниці зачиняються назавжди, разом і з жадібним хлопцем, на радість нечистій силі.
Наступна легенда оповідає, що королева Бона якось спокусила усю замкову залогу – 500 вояків! І коли розлючений король Сигізмунд I Старий прибув, аби власноруч стратити коханців дружини, вона випрохала помилування для кожного третього, дев’ятого і двадцять сьомого солдата. Відтоді третій, дев’ятий і двадцять сьомий тост – за жінок!
        З гори Бона відкривається така краса, що ні словами, ні жодними фотографіями чи відео цього передати навіть і трохи неможливо, це треба побачити. Саме для цього екскурсійні групи туристів щодня приїжджають сюди аби познайомитись з незабутньою атмосферою фортеці та відпочити, ще й у такому гарному місці - серед зелених Кременецьких гір на Тернополі!  



Комментариев нет:

Отправить комментарий